Beijingtaxi

 

Turturduvor framför "The bird Nest"

Några turer på egen hand i taxi hann vi också med. Inte alltför taxivana taxikunder som vi är, lyckades vi ändå klara oss från ett litet "bondfångarförsök".

På egen hand åkte vi taxi till området, där OS hade hållits. Vi ville se "The Bird Nest" på nära håll, trots vårt tämligen svaga idrottsintresse. Vi åkte taxi dit och efter en tämligen lång rundvandring i området, kändes det skönt att hitta en taxi rätt nära. Taxi tar man direkt från gatan i Beijing. Även om där finns 75 000 officicella taxibilar, står förstås ingen och väntar på en just när man vill ha den.

Vårt nästa mål var en marknad för elekroniska saker, som vi hade fått tips om. Vi hade ingen aning om hur långt bort den var och kunde förstås då inte heller bedöma kostnaden. Därför frågade vi chauffören, vad kostnaden eventuellt skulle bli. 100 yuan lät inte alltför farligt, varför vi klev in i bilen. Men när jag pekade på taxametern och ville att den skulle startas, skakade han på huvudet och sa något i stil med "can cost more"…

Då lämnade vi bilen och tog en annan. Taxameterpriset med den blev till sist 34 yuan! Hur kunde vi vara så dumma att göra upp om ett fast pris, när vi inte hade den blekaste aning om hur långt bort den aktuella adressen var? Nu gjorde vi ju inte det förstås, men nära var det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.