Fördomar har inte jag…

eller har jag det kanske ändå? Döm själva.

Så här inbillar jag att det är, när det gäller köp av s.k. kvällstidningar. När man står i en kassakö på Konsum eller ICA kan man inte undvika att se vilken kvällstidning folk väljer.

Mina tankar går då ungefär så här. Den som direkt tar Aftonbladet utan att först stå en stund och begrunda löpsedeln för tidningen, måste vara socialdemokrat eller ombud för någon som är det och som väntar på tidningen hemma.

Den som på samma sätt tar Expressen, alltså utan att till synes ha lockats av något spektakulärt på löpsedeln, måste ha sina politiska sympatier på den borgerliga kanten.

Tänk så enkelt det är! Inte kan väl detta vara grundat på fördomar från min sida? Svårt blir det först, när någon köper båda kvällstidningarna eller när någon prenumererar  både på VK och VF. Dessa kanske tillhör "extremcentern" och inte riktigt vet på vilket ben de skall stå, eller snarare vilken tidning de skall tro på.

På samma sätt inbillar jag mig att den som bara prenumererar på Västerbottens Folkblad helt klart måste vara socialdemokrat. De som prenumererar på Västerbottens Kuriren har däremot väl bevarat sin valhemlighet.

Så har vi alla dem som föraktfullt fnyser åt kvällstidnigarna. Det ser jag bara som ett slags snobberi. En gång hade jag en bekant, som sade sig aldrig (nedlåta sig till) köpte en kvällstidning. Det var på den tiden för många år sedan, när jag varje dag köpte båda kvällstidningarna. När han kom på besök fann han dock stort intresse av de kvällstidngar som låg framme.

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

  1. Kalle himself

    Såklart jag inser att det också finns politiskt och samhällsintresserade indvider som läser tidningar från olika politiska läger bara för att hålla sig informerad.

    Att du är en sådan råder det inga tvivel om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.