Kan jag lita på…(1)?

Nu sitter vinterhjulen på och det något tidigare än vad de skulle ha gjort, om det inte var för en resa till Åmsele på lördag med O’Greji Nua. Deras värdefulla intrument (!!) vill jag naturligtvis inte utsätta för onödig risk .

För första gången har jag i år använt en elektrisk mutterdragare, som jag fick låna av min svåger. Då upptäckte jag, att den inte förmådde lossa muttrarna som jag i våras drog fast för hand.

Detta får mig att undra över två saker. Har jag alltid dragit fast muttrana för hårt eller är denna billiga mutterdragare inte att lita på? Då tänker jag förstås på om den verkligen dragit åt muttrarna tillräckligt hårt.

Jag ställde den här frågan på Gummiverkstaden, men svaret jag fick var så luddigt att jag fick intrycket att de menade att jag nog med förtroende borde låta dem göra hjulbytet i stället för de futtiga 350 kronorna som de skulle ha.

Hur skall jag se på detta? Kan man dra åt muttrarna för hårt manuellt och finns risken att en 300-kronors mutterdragare inte gör det tillräckligt hårt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.