Mönstret är bekant

Vi närmar oss nästa val och efter känt mönster friar nu de olika partierna till oss pensionärer.

Utan att vara så där till hundra procent insatt kan jag konstatera att Kristdemokraterna, Folkpartiet och Socialdemokraterna tänker på oss. I vart har deras frieri till oss nått fram till mig.

Kristdemokraterna vill införa en obligatorisk rättt för alla som vill och är över 85 år att flytta till särskilt boende. Folkpartiet vill införa en garanti som innebär att makar inte skall behöva skiljas bara för att den ena av dem behöver och har rätt till särskilt boende. Socialdemokraterna – tror jag – vill att pensionärer skall beskattas enligt samma beräkningsgrund som de som arbetar.

Men vad vill Centerpartiet göra för pensionärerna? Eller snarare vad vill det partiet utlova för att locka pensionärsröster. Har jag månde missat det, eller ligger det partiet bara ochn lurar på de andra för att senare slå till med ett verkligt saftigt bete i sitt röstfiske? Kanske skulle ett löfte om billig och miljövänlig grön el till alla oss pensionärer bräcka alla andra partier och deras löften?

Det nog inte vara ett så gångbart löfte, åtminstone inte om det kom Maud.

Moderaterna vill fortsätta att sänka skatten för de som arbetar, något som många tror på ett eller annat sätt kommer att drabba många av de välfärdssystem, som pensionärer är mer beroende av än unga i arbete.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.