”What a difference a day makes…”

NILS JOHANSSON, BALLERINA AUDIO

I går fick jag erfara, hur ens sinnelag kan förändras bara över en dag, d.v.s. hur annorlunda man kan känna sig på morgonen jämfört med på kvällen samma dag.

Bara detta att väckas redan klockan 6.00 en söndag morgon efter några få timmars nattsömn kändes inte helt så bra. Att sedan nästan direkt börja tänka på en lång dag som passiv deltagare i en skivinspelning, tyngde ytterligare.

Det stod mig förstås fritt att stanna hemma, eftersom jag ju inte alls behövdes vid inspelningen. Jag behövdes inte ens som chaufför de sex milen till Bullmark. Den uppgiften hade min fru själv kunnat klara med glans. Det var bara det att jag ju hade bestämt mig för att följa med och inte ens jag själv kan få tjurskallen Kalle att ändra sig, när han väl har bestämt mig.

Inte blev det bättre av att lämna Brån i mörker och så tydligt kunna se att himlen var helt stjärnklar. Termometern visade dessutom på mycket behaglig utetemperatur. Tanken att dagen säkert skulle kunna användas till trevligare saker ute i det fria förstärktes därmed ännu mer.

Dagen visade sig bli utomordentligt trevlig. Ca 13 timmar i inspelningsstudion för den "vettasjuke" och såväl tekniskt som musikmässigt intresserade Karl-Gustav gick otroligt snabbt.

Mycket av det positiva intrycket av dagen har jag Ballerina Audios trevliga och kompetenta "personal", d.v.s. dess ägare Nils Johansson, att tacka för. Han gav mig en alldeles lagomt anpassad information om vad som skedde. Jag ångrar bara att jag inte ställde fler frågor till honom men hoppas samtidigt att mitt frågande inte störde honom i hans arbete alltför mycket.

Det blev alltså en mycket givande dag för mig och även för de olika musikerna, inklusive min fru. På vägen hem regnade det. Att jag sedan körde litet fel och därmed fick köra någon dryg mil längs en spårig och blöt grusväg, förstörde inte på något vis dagen för mig.

En kommentar

  1. Katarina

    ja, det lönar sig oftast att var öppen för nya saker. Särskilt inom områden man saknar erfarenhet av.
    Keep going…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.