Ambitiöse Smetana

Jag betraktar Hans-Inge Smetana som en såväl mycket ärlig som ambitiös person. Om han t.ex. lovar återkomma i en fråga i form av ett blogginlägg t.ex., så gör han det också.

I ett långt inlägg betonar han på olika sätt att han både är insatt och noggrant insatt i de ärenden som han ställs inför. Jag har ingen som helst anledning att betvivla det. I det avseendet tror jag till och med att han kan vara en förebild för många andra i det politiska leden, inget parti undantaget. Så det där jag skrev om hans eventuella blåögdhet hade inte direkt med det att göra.

Däremot tror jag att han liksom så många andra i den moderatdominerade regeringen förhåller sig alldeles för blåögt inför den moderata inriktningen på den politik som nu förs. Det torde f.ö. vara något som KD liksom de övriga småpartierna i regeringen nog kommer att få skörda frukten av vid det kommande valet.

Det hedrar dig f.ö., Hans-Inge, att du inte som andra bakom den förändrade lagstiftningen för den allmänna sjukförsäkringen, skyller det hela på Försäkringskassan. I inlägget fördelar du i stället ansvaret mellan regeringen och Försäkringskassan. 

Från centralt håll har jag hört ansvariga framhålla att det inte är något fel på lagen utan i stället på försäkringskassan som tolkar den fel. Självklart måste det vara fel på lagen, om de som skall tillämpa den inte förstår hur! Jag utgår från att du håller med mig om det, Hans-Inge. Du må självfallet vidhålla att det inte är något fel på lagens intentioner, men som sagt fel på den är det ändå eftersom den så grovt har kunnat feltolkas av handläggare hos Försäkringskassan.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.