Pensionärsfördel

 

MED TANKE PÅ DEN RELATIVA KORTA VISTELSETIDEN I BADRUMMET FÅR DET RÄCKA DÄR MED 19,5.

Äntligen efter 1½ år som pensionär har jag insett en av de större fördelarna med det.

I morse och även nu är det kallt. -28 som nu har minskat till bara -27 grader och jag bestämmer helt själv, om jag vill stanna inne i stugvärmen eller ej.

Även om att jag alltid haft mitt arbete inomhus, så har sträng kyla ändå medfört diverse extra obehag och besvär. På den tiden jag skulle till jobbet var det i princip att direkt från sängvärmen gå ut och sätta på motorvärmaren. Det tidur jag hade fungerade inte alltid så bra att jag helt kunde lita på det.

Den korta körsträckan till jobbet räckte knappt till att få en behaglig värme i kupén. Småfrusen kom jag därför till jobbet och så kom jag hem efter jobbet också.

Tänk vad bra jag har det! De enda måsten jag har haft i dag har varit att dels att gå ut och hämta tidningen och dels litet senare hämta in posten.

Det är egentligen bara en sak som något stör sinnesfriden idag och det är elförbrukningen! Inomhus behöver jag åtminstone 20-21 C för att inte frysa. Ett par grader till skulle nog kännas skönt, men… det finns ju kläder även för inomhusbruk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.