”Pärlor åt svinen”

I dag skall jag närvara vid ett religiöst möte av en speciell anledning. Det tillhör inte något som är särskilt vanligt för mig.

Helt spontant frågar jag mig nu, om jag bör känna mig som ett "svin" som det kastas pärlor åt, där jag sitter bland alla djupt troende människor. Jag respekterar deras ståndpunkt i sammanhanget och kan bara hoppas att de också respekterar min, som de f.ö. knappast känner så väl. Frågan är om jag ens gör det själv.

Bråns Kristliga Ungdoms- och Missionsförening håller nämligen årsmöte i sitt Missionshus. Mötet inleds med något som okunniga jag vill kalla gudstjänst, troligen det näst sista i Missionshusets dryga 90-åriga historia. Jag kan lätt sätta mig i hur det nog känns för alla dem som missionshuset betytt så mycket genom åren.

Jag är särskilt inbjuden för att redogöra för läget i den pågående försäljningen av huset ifråga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.