Åren går

Det är inte alltid, som upptäckten att åren faktiskt går och att saker och ting förändras, känns enbart positivt.

Just nu tänker jag på de minnen och känslor som väcks, när jag möter gamla trotjänare från mina många år som föreståndare för vad som då var ålderdomshem och hette Vängården. Nu finns officiellt vare sig ålderdomshemmet eller namnet Vängården kvar.

I dag mötte jag ännu en av de medarbetare som jag minns alldeles särskilt väl och då mest beroende på hennes positiva inställning till det mesta, hennes arbetsvilja och hennes förmåga att stå över de olika konflikter som ingen arbetsplats är förskonad från.

Nu behöver hon särskilt boende och jag är glad över att hon får flytta in det nya jättefina boendet i Vännäsby på samma tomt där Vängården låg och där hon arbetade i åtskilliga år.

Och tänk att trots åren som gått allt som de medfört för henne, så lyser fortfarande hennes härliga personlighet igenom.

Henne måste jag hälsa på då och då. Vi har mycket att prata om och det minne hon behöver för att komma ihåg åren under 60- talet och framåt under vår tid tillsammans fick jag en bestämd känsla av att hon minns en del av.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.