Vännäscenterns utredningar

Liksom min bloggarkompis Jan Nilsson har också jag som åhörare tagit del av Vännäs kommuns fullmäktigesammanträde. Dock jag saknar jag de tekniska förutsättningar som han har för att kunna blogga direkt från sammanträdet.

Jag har en hel del saker jag vill ta upp här från sammanträdet, men det som känns mest angeläget att ta upp, handlar om ett replikinlägg från centerns starke man i Vännäs, Ulf Eriksson. Först måste jag medge att jag oftast är imponerad av tydligheten och skärpan i hans inlähgg.

Men en sak som han sa i kväll, var långt ifrån imponerande och får mig dessutom att undra över vilken syn han har tjänstemannautredningar.

Han förklarade först varför det inte var så underligt att så många misstrodde majoritetens besked om att bevara byskolorna. Fem av sex  (?) alternativt som förvaltningen hade taghit fram innebar att Bråns skola skulle flytta till Vännäsby skola.

När sedan kommunalrådet förklarar att den utredningen ju inte var ett förslag från Socialdemokraterna utan från förvaltningen, replikerar Ulf Nilsson och säger något i stil med "att ni är ju i alla fall i majoritet".

Att den politiska majoritete var den som beställde utredningen skulle alltså enligt Ulf Erikssons syn också innebära att majoriteten talade om vad utredningen skulle komma fram till för förslag!

Det finns skäl att akta sig för framtida utredningar i ett borgerligt styrt Vännäs, om det är Centern som beställt dem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.