VK:s informationsmiss

I går var jag på ett årsmöte, där bl.a. information om skolfrågan i Vännäs lämnades.

En småbarnpappa boende i området och som i allra högsta grad borde vara intresserad av frågan tog sig för att informera kort i frågan.

Problemet var bara att han hade helt fel, även om han direkt återgav vad som stått i VK. Att något "stått i tidningen" är dessvärre inte detsamma som att det överensstämmer med verkligheten.

Jag tror inte att VK har rättat sin felaktiga information. Åtminstone har jag inte sett till den. Enligt VK skulle klasserna 8 och 9 gå kvar i Vännäsby till hösten. Sanningen är i stället att vare sig sjuan, åttan eller nian kommer att finnas i Vännäsby skola då.

Samme person trodde att byaskolefrågan skulle komma att bli en stor politisk fråga inför valet i höst. Åtminstone torde det bli det för centern, trodde han.

Det återstår förstås att se, om Centerpartiet kommer att fortsätta att ventilera sitt missnöje och med hjälp av det fösöka locka till sig väljare i höst. Jag tvivlar dock på att leder någon vart att skrämmas genom att sprida oron över att S och V kommer att stänga byskolor efter en valseger.

Var och en med den minsta politiska erfaren och bedömningsfråga, inser att det skulle vara det samma som politiskt självmord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.