Ett vällarmat ”hotell”

Även om de allra flesta i dag kan använda sin mobiltelefon även som väckarklocka, hade vår Bed & Breakfast-värd eventuella gäster som inte har mobiltelefon.

Bilden visar på ett stort antal väckarklockor strategiskt placerade vid huvudänden av sängen. Det ålåg oss dock själva att ställa klockorna.

Vårt hotell var alltså inget hotell utan ett jättefint Bed & Breakfast-ställe. Det ligger inom bekvämt gångavstånd från från två museer värda att besöka, nämligen van Gogh-museet och Riksmuseet.

Namnet "Collector" stod just för vad ordet betyder insåg vi ganska snart. Här och där fanns det samlingar av olika slag. Väckarklockorna var bara ett av exemplen.

En kommentar

  1. Elmar Friesli

    Ni hade antagligen tur att inte bli väckt av en flygande väckarklocka. Men eftersom att Amsterdams turister ofta åker direkt vidare till Paris, så har förmodligen ”Collector” specialiserat sig att visa de olika tiderna på Eiffeltornets topp, för toppen rör sig snabbare än botten, och det ger en tidsförändring i toppen. Den tidsförändring som tornets botten upplever, eftersom den är närmare marken, är emmellertid flera tusen gånger större. Det vill säga, tiden går långsammare i botten – eller med andra ord snabbare i toppen enligt Einsteins teori.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.