Barnsligt förtjust

Barnasinnet lär komma åter, när man blir gammal. För mig gör det definitivt inte det, eftersom jag tycker mig ha haft det hela livet. Jag riskerar kanske i stället att förlora det.

Just nu känner så barnsligt förtjust i något, som egentligen inte är något att vara så förtjust över. Det är kanske i stället något olämpligt, som en av mina bloggkommentatorer tycker.

En av våra bästa vänner i Michigan har på begäran från mig surfat in på en av mina bloggsidor. Hon gör det inte normalt, eftersom svenska är ett språk som hon inte behärskar. Allt var gjort för att testa hur det skulle se ut i Google Analytics.

Och tänk… det funkar! Nu vet jag ungefär var de bor och att de har en "dialup connection" till internet, som naturligtvis inte är något nytt alls för mig. Men ändå är jag stormförtjust över att kunna ta reda på det via internet. Att makarna Wells skulle känna sig "övervakade" av den möjlighet som Google Analytics ger mig känns förstås som en helt horribel tanke.

Bilden visar en karta över Michigan, levererad av Google Analytics, och den röda pricken eller den lilla cirkeln på kartan visar på ett ungefär var makarna bor, eller möjligen är det där deras internetleverantör har sin server.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.