Bostadstillägg till pensionärer

I mitt uppdrag som god man har jag med positivt resultat sökt bostadstillägg för tre av mina huvudmän. Utanför uppdraget som god man har jag  hjälpt ytterligare några att söka.

Den erfarenheten som detta gett mig har fått mig att inse att åtskilliga pensionärer faktiskt skulle kunna förbättra sin ekonomiska situation en hel del. En gissning är att alldeles för få av dem kommit sig för att söka detta tillägg till sin pension.

Bostadstillägg är ett tillägg pensionen som man kan få för att kunna betala för sitt boende. Man kan ansöka om det för sin boendekostnad oavsett om man bor i en hyrd bostad, i en bostadsrätt eller i ett eget hus. Ens inkomster och tillgångar påverkar rätten att få bostadstillägg och förstås även storleken på det.

Man kan få det om man har låga inkomster, även om man har tillgångar.

Jag skriver det här som en slags påminnelse och rent av uppmaning till var och en att söka bostadstillägg eller hjälpa de pensionärer ni känner att göra det. För en gammal människa är det inte helt lätt att göra ansökan. Många äldre torde inte heller ens känna till möjligheten.

Glöm då inte att möjligheten att få bostadstillägg också gäller för boendekostnader i de s.k. särskilda boendena för äldre. En förutsättning för att få det är f.ö. att man fyllt 65 år.


 



 

En kommentar

  1. Elmar Friesli

    Kalle jag tycker att du är inte bara en mycket duktig och erfaren man, utan också en mycket snäll och hjälpsam person. Många pensionärer kommer att uppskatta dina råd i stor tacksamhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.