En härlig blandning

Så sitter jag då här igen efter en ganska kort natts sömn, men ändå pigg och nöjd efter gårdagskvällen 50-årskalas.

New Mountain Music spelade på ett sådant kalas och jag hade fått, eller tagit på mig, en för mig helt främmande uppgift, nämligen att försöka fungera som toastmaster. Jag, som alltid varit nervös inför större grupper människor och jag som helt saknar mikrofonvana, men som ändå varit duktig på att anmärka på andras sätt att använda mikrofoner.

Det nära hundratalet gäster visade sig utgöras av en härlig blandning av olika nationaliteter, musikslag, danser och åldrar. Vi var där för att underhålla, men blev också väl underhållna själva. Amerikansk bluegrass och "old American Music" varvardes med iransk musik, arabisk musik och rock and roll. Bland gästerna fanns människor med utländsk härkomst och på scenen stod en tvättäkta amerikanska.

Ett par halvtimmar ägnades åt iransk och arabisk dans, som verkligen var intressant att ta del av som åskådare. Jubilarens flickvän dansade bl.a. en härlig s.k. knivdans tillsammans med sin dotter. Den höga musiken med de främmande tongångarna gav oss en känsla av att vi befann oss i det land varifrån musik och dans kom.

Imponerande var det att se att den uppspelte – och helt nyktre – 50-åringen hängde med på de flesta av dessa för oss exotiska danserna. Han hade f.ö. tillsammans med sin flickvän satt samman ett program för kvällen som också kunde hållas i stort sett till punkt och pricka.

F.ö. känner jag fortfarande mätt efter den mat m.m. som också vi blev bjudna på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.