Bio i Benton Harbor

I kväll var på bio i en av de "The twin cities", som ligger bara 10-15 minuter per bil härifrån. Men ack vilken besvikelse det blev för oss! St. Joseph heter den andra av tvillingstäderna.

Innan vi visste vilka filmer som visades hade vi bestämt oss för att gå. Det fanns inte så särskilt lockande filmer att välja mellan. Vårt val blev något som vi trodde skulle bli en oförarglig ungdomskomedi, barnslig troligen och inte allt för svår att ta in. Filmen heter Kick-Ass och bara namnet borde väl ha avskräckt oss.

Filmen började smått underhållande och lättsamt humoristiskt men övergick rätt snart till den mest våldsamma film vi någonsin har sett med massor av våld, dödande skottlossning och även andra metoder att döda folk. En person satt t.ex. i en bil på en bilskrotning och blev tillsammans med bilen komprimerad till en kub av metall och mänsklig vävnad. En annan person dödades i en större sortens mikrovågsugn!

Jag förstår att jag låter hjälplöst gammelmodig nu, men en film som den här måste ge ungdomar en märklig och förstås felaktig bild av vilket våld som människokroppen tål utan livshotande skador.

Filmens behållning blev därför bara just detta att vi nu bättre vet, hur våldsamt våldet presenteras på många av  de nyare filmerna.

Billigt är det i alla fall att gå på bio här, $7.50 för mig som pensionär och $8.50 för Peggy.

 

3 kommentarer

  1. Petter

    Om Du nu har semester och Är i Amerika, varför inte koppla av Dina inslag i Vk, glöm bloggen några veckor!

  2. Berith

    lyssna inte på Petter!!!vi är många som med stort intresse följer dina öden och äventyr over there…

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Berith (2010-05-13 10:48)
    Petter struntar jag fullständigt i. Dessutom är det nästan helt klart att denne sympatiske person skriver under olika signaturer. Hans inlägg blir inte bättre av det. Hans kommenterar är lika dem som tidigare en viss Briggen skrev. Inte ett enda positivt ord alltså.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.