IKEA-köttbullar

Så var det gjort, IKEA-besöket alltså. I Sverige känner jag ingen dragning till IKEA, men här var jag väldigt nyfiken på hur det skulle se ut.

Den aktuella affären var bara fyra år gammal. I entrén togs vi vänligt emot av en s.k. greeter, som hälsade oss välkomna och gav oss en övergripande beskrivning av affärens "layout". När han hörde att vi var från Sverige, talade han direkt om för oss att i anläggnings restaurang brukar då och då det för svenskar nog inte helt obekanta ishockeylaget Red Wings från Detroit äta lunch.

Affären var som det mesta här väldigt stor och påminde mycket om svenska IKEA-anläggningar. Känslan av tvång infann sig snart, d.v.s. tvång att följa pilarna på golvet och därigenom inte missa något. De mesta av möblerna hade sina sina för IKEA typiska svenska namn. Vissa av dem sas vara impoterade från Sverige men många av dem var tillverkade i USA.

Vid utgången fanns en rätt stor restaurang, där man bl.a. kunde beställa svenska köttbullar med lingonsylt för en ringa penning. Några köttbullar blev det inte. Däremot köpte vi var sin varmkorv med bröd för ett stycke pris av 50 cents och kunde därmed konstatera att man har ungefär samma pris för varmkorven här som i IKEA i Sverige.

Jag glömde kolla om man även här har de berömda "dammsugarna" att inta tillsammans med kaffet. Kaffe undviker vi f.ö. att dricka "på lokal" här.

Några djupfrysta köttbullar köpte vi inte men däremot en mycket prisvärd lampa, som just nu belyser mitt tangenbord med IKEA-ljus.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.