Veteranen Nilsson

Det har blivit en slags tradition för oss att besöka firandet av Memorial Day varje år vi är här.

Dagen inträffar egentligen på måndag och då är "alla" amerikaner lediga från jobbet. I St. Joseph sker firandet ändå på fredag och i år var där fler människor än vanligt, troligen beroende på det fina vädret.

Den gamle mannen på bilden deltog i 2:a världskriget. Jeepen som han sitter i är av samma årsmodell som jag är, nämligen 1941. Dessutom är det inte en jeep, rättade han mig utan en ford, alltså inte en Willis jeep.

Efter ett kort samtal fick vi veta att han var svenskättlig, dock utan att ha en aning om varifrån i Sverige hans släkt kom. Nilsson heter han i alla fall och några ord på svenska kunde han.

Till slut tog han upp sin pistol och höll den mot huvudet (sitt eget alltså) och sedan nästan uppmanade han mig att ta en bild. Precis bilden innan tog strömmen slut i kamerabatteriet och lika bra var väl det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.