En guldkantad tillvaro

Bilden som jag tog i dag under vår fyramils cykeltur "broarna runt", påminde miog om hur bra jag har det. Broarna runt betyder här först cykling längs ena sidan av Vindelälven till Selet och sedan den andra sidan tillbaks.

Min tillvaro är i många avseenden guldkantad. Jag har två friska barn och barnbarn och förstås deras mammor. Jag är frisk och kan sysselsätta mig med saker som roar mig. Vår ekonomi tillåter oss att göra de saker som vi vill göra. Än så länge lever jag i ett land, där andras skattepengar finns när min hälsa eller annat gör att de behövs och mina egna pengar inte längre räcker till.

Men inget av detta skulle vara vad det är, om jag inte vid min sida hade haft min älskade Peggy.

Med "guldkantat tillvaro" torde dock menas mera av en annan slags rikedom än den jag känner. För mig räcker det så väl med det jag har omkring mig. T.o.m. smörblommor längs vägkanten är en slags rikedom, rikligt förekommande och skattefri.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.