Råttpissdoften underskattad?

Under min cykeltur till Umeå i dag (så fick jag skryta litet över det också) lyssnade jag på radio. Där intervjuades en person som hade råttskådning som sin stora hobby.

Utrustad med ficklampabrukar hon ge sig ut mitt i natten i Stockholm till ställen där hon vet att det finns härliga, feta  brunråttor. Med stort nöje ägnar hon sedan åt vad hon kallar råttskådning, något som hon gjort ända sedan åttaårsåldern.

Hon är så förtjust i råttorna och sin hobby, att hon tycker att doften av råttpiss är ett efterlängtad tecken på att sommaren är här.

Vem är det nu jag talar om, undrar kanske många. Hennes namn är Carin Götblad och hon är länspolismästare i Stockholpms län. Henne har jag sett och hört många gånger i TV och radio, men först i dag avslöjade hon sin minst sagt ovanliga hobby.

En kommentar

  1. Ola

    Vilken söt råtta på bilden ovan! Jag får riktiga moderskänslor för den och jag vill bara ta hand om den lilla stackaren.Jag är själv också råttälskare,och jag älskar alla sorters råttor,både tama och vilda.Jag hörde radioprogrammet med Carin Götblad,och att hon också älskar råttor.Det glädjer mig väldigt mycket.Carin och hennes man gör en stor insats då dom räddar råttor i Wasaparken i Stockholm.Själv har jag en dröm att kunna köpa en egen ö i framtiden,för att där ta hand om olika sorters råttor och möss.Jag är råttälskare sedan 20 år tillbaks.Carin har även en gullig tamråtta som heter Rosa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.