Fler poliser eller fler bensinkort?

Moderaten Anders Ågren har i dag en insändare i VK, där han berömmer alliansen för att den skaffat fler poliser till Västerbotten. Som bekant är det inte alls ovanligt att moderater tror att fler poliser kan lösa det mesta i samhället.

Ågrens insändare råkar dock vara införd samma dag, som en artikel i VK beskriver ett annat och mera effektivt sätt att "tillgodose invånarnas krav på rättstrygghet och rättssäkerhet".

En brist i utbildningen (?) medförde att polisen i Nordmaling inte hade sett till att polisbilen var tankad inför dagens brottsbekämpning. Man fick därför avbryta en biljakt, eftersom man befarade "soppatorsk".

Tanka kunde man inte eftersom det inte fanns någon mack i närheten, som passade ihop med det bensinkort man hade. Att förskottera en tankning ur egen plånbok var förmodligen icke förenligt med reglementet.

Som så många sedan länge påpekat, finns det bättre medel att förbättra rättsäkerheten än att utöka antalet poliser. I första hand bör man börja med att förbättra folks levnadsbetingelser i stort.

Ett litet problem i det sammanhanget borde det dock vara att se till att polisens fordon aldrig får lämnas med nästan tom tank och sedan se till att det i varje polisbill finns andra bensinkort än det som polisen normalt skall använda.

En kommentar

  1. Andreas Jansson

    Det är bra att fler tar upp denna fråga. Jag känner mig inte mer säker om jag är mer kontrollerad.. Klart polisen ska synas, de gör ett bra jobb. Men fler poliser, kontra bättre utbildning, bättre jobb, bättre sjukvård.. Valet är inte svårt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.