Böndernas EU-stöd

Andra höbalar än de som bloggtexten handlar om

Egentligen borde kanske inte ta upp en så stor fråga om vilken jag vet så litet. Nu gör jag i alla det och då utifrån just denna min bristande kunskap i ämnet.

Jag känner till en bonde, som helt saknar djur i sin ladugård. Åker och äng har han och för att slå gräset där och hålla dikena fria från sly och annat, får han EU-bidrag. Jag och andra skattebetalare är de som via vår skatt är med och betalar.

Att inte låta åker och äng, som våra förfäder med stor möda gjort just till åker och äng, växa igen är naturligtvis behjärtansvärt. Och att landet nog bör ha viss egen förmåga kvar att producera livsmedel, torde också ha sitt värde. Alla – inte bara centerpartiet – vill vi naturligtvis ha en levande landsbygd.

Vad jag nu erfarit och som upprör mig en aning, dock inte allt för mycket, är vad som hänt med de i plastinslagna balar tillvaratagna höet. De bara ligger där, övergivna innehållande värdelöst hö. Nu pratar jag inte bara om årets skörd utan troligen 2-3 års efterlämnat och EU-bidragstött hö.

Är detta verkligen förenligt med reglerna för EU-bidrag? Jag vet att kommunens ende riksdagsman för Centern, Åke Sandström, ibland läser mina blogginlägg och hoppas nu på hans sakkunniga kommentar i ämnet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.