”Uthålliga” barn

I dag har jag och min fru ägnat stor del av dagen åt att ta hand om våra två jättefina barnbarn, Alvin (5) och Linus (6). Härligt är det men himla jobbigt också.

Dagen började med att de båda ville ner till älven för att meta. Sagt ock gjort! Med stor iver från dem båda gav oss först ut för att gräva metmask. Det var inte så lätt att hitta några men efter ca en halvtimme hade vi i alla hittat ett tjugotal.

Så var det då dags att förse sig med med metspön m.m. för en kort promenad till älven. Då backar den ene av dem ut, eftersom han tycker att det kommer att bli så "besvärligt". Han följer dock gärna med och tar ansvaret för maskburken.

Väl nere vid älven tar 6-åringen spöet med en sprattlande mask fastsatt på kroken av farfar. Efter ett par minuters metande överlämnas medspöet till farfar. Därmed tog även hans intresse för det efterlängtade metet slut!

Farfar metar på medan de två som så starkt ville ut och fiska ägnade ca en timme åt att kasta stenbumlingar ut i älven "för att locka fisk" till den metande farfadern, som faktiskt hade en riktigt härlig stund med sina sonsöner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.