MC-haveri

Den gamla skönheten – nu med enbart frambroms

Så är jag då hemma igen efter ett mindre "haveri" under MC-turen. Detta hände:

Av någon obegriplig anledning valde jag att göra en 20 kilometer längs Vindelälven till Vä. Selet. Av en lika obegriplig anledning tog jag med mig nycklarna till den gård, som tillhör en av mina huvudmän. Vid inbromsningen vid vägen till gården small det till och jag kände direkt att jag hade förlorat bromsverkan på bakhjulet.

Det visade sig att den bult som håller skivan utanför utrymmet med bromsbackarna på plats hade ramlat av. "Stången" som förbinder fromspedalen med bromsen hade samtidigt gått av. Där stod jag alltså mitt i "vildmarken" helt utan verktyg.

 Då slog det mig att jag ju hade tillgång till en med all sorters verktyg utrustad maskinhall. Nycklarna dit låg i toppboxen och det hela skulle inom kort vara fixat.

I maskinhallen hittade jag de verktyg som jag behövde och även en skruv plus mutter som passade precis där den borttappade hade suttit. Nu återstår bara att på lämpligt sätt ersätta min huvudman för den "stulna" och för verktygslånet.Och så måste jag förstås beställa hem en ny "bromsstång" med tillbehör om jag nu kan få tag på en sådan till min 29 år gamla Honda.

2 kommentarer

  1. Katarina

    En händig man/kvinna reder sig alltid det är du bevis på. Vilken lycka att du hade tillgång till verktyg etc..
    Ha en fortsatt skön sommar med din härliga fru./

  2. Isak

    Om en fru är härlig, hur är hon då? Kanske mannen vet?
    Om han vet, är han då ärlig. Eller bara besvärlig. För
    att han inget vet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.