Personligt ”rekord”

I dag slog jag ett slags personligt rekord. Inte rekord i vanligt mening men ändå var det ett slags rekord.

Vi väljer inte att som de flesta turister ligga på stranden och göra ingenting mer än att möjligen öka chansen att få hudcancer. I stället tar vi alla chanser att röra på oss, se oss omkring och ändå ta del av solen och värmen. I dag valde vi att cykla till Cyperns sydöstra udde, Cape Greco.

Det var en tämligen svettig cykeltur. Väl framme valde vi att gå längs en naturstig, som till en del medförde klättring tämligen brant uppför en bergssida. I ryggesäcken hade jag en digital termometer med givaren hängande utanför. Vi tog upp den för att kolla temperaturen, som visade sig vara hela 38,4 grader Celcius. Jag undrar just, vad min egen kroppstemperatur var vid tillfället. Jag avstod dock att ta reda på det…

Rekordet som slogs var alltså att uppleva +38,4 grader nutan att vara i en bastu.

Bilden visar oss med en del av Medelhavet som bakgrund, som man just där för turisterna gett namnet ”The blue Lagoon” Det finns som bekant många ställen runt om i världen som getts namnet Blå lagun.

 

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.