Missförstådda schemafunderingar

Mitt inlägg om "vårdboskapen" i Vännäs är nog inte helt tydligt. Jag vill därför skriva några ytterligare ord i frågan.

Vad jag ville var bara att öka förståelsen för vad som måste göras för att schemamässigt öka möjligheterna till heltidsarbete. Det var definitivt inte tänkt som en kritik mot vad som kan komma att bli negativa konsekvenser av kommande schemaförändringar.

Det är nästan omöjligt att göra större förändringar i ett arbetsschema för vårdpersonal  med syftet att uppnå förbättringar i ett avseende utan att också orsaka försämringar i andra.

I det sammanhanget måste man också vara medveten om att personalgruppen består av många individer och att alla dessa inte alltid har samma uppfattning om vad som är bra eller dåligt i schemasammanhang. Så var det i vart fall på min tid.

Att scheman med fler heltidstjänster för dem som behöver dessa för sin försörjning samtidigt kan medföra nackdelar för andra är något som alla måste acceptera.

På samma sätt måste alla acceptera att man inte kan ha samma personaltäthet under de arbetsfyllda morgontimmarna som under de lugnare timmarna på dagen.

"Vårdboskap" är f.ö. en benämning som jag inte tycker är särskilt väl motiverad och som jag därför inte kommer att använda mig av mer.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.