Gamla och synsvaga

Att synen blir sämre för de flesta med högre ålder är allom bekant. Jag tillhör dem, som trots perfekta glasögon, måste anstränga mig litet exytra för att läsa vissa blogginlägg.

Jag undrar nu varför de allra flesta skriver sina blogginlägg med den förinställda stilstorleken.Jag ställer alltid om till "medium" och gör det såväl för min egen skull som för andras. Då blir det lättare att skriva och även lättare att läsa det jag skriver.

Vid något tillfälle har jag försökt få VK att ändra normalinställningen till "medium" men utan framgång och utan förklaring varför man inte vill göra det. Jag har också bett en av de bloggare som jag läser frekvent att ändra, men inte heller han visar någon förståelse för gammal och synsvag läsares stillsamma och ödmjuka vädjan.

Men mest besviken är jag kanske ändå på Kristdemokraternas store man i Vännäs. Han tillhör ett parti som på på olika sätt velat profilera sig som ett parti som värnar mest, klokast och mest vidsynt om landets pensionärer. Han borde väl mot den bakgrunden kunna kosta på sig besväret att välja en större stilstorlek på sina bloggar!

Jodå, jag vet hur lätt jag kan få texten på bildskärmen större. Jag tycker bara att man borde slippa den åtgärden – och använder den f.ö. ej heller.

Min förhoppning är fortfarande att VK skall ändra till en större normaltextstorlek.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.