Stöd utan värde!

Lyckliga kor i Strand med utegången garanterad av lagstiftningen

Jag har just läst en artikel i VK om den hårt drabbade mjölkbonden Bengt Martinsson i Berg, Vännäs kommun. Naturligt kan jag inte göra något åt saken – och förmodligen ingen annan heller.

Att uttala ett säkerligen värdelöst stöd via detta forum är nog det enda jag kan göra. Kanske ringer jag till honom och ger ett muntligt och lika värdelöst stöd till honom och hans fru i muntlig form.

Jag inser att de olika myndigheterna nog har handlat helt enligt gällande lagar och tillämpningsregler. Försäkringskassan har på sitt stenhårda sätt dömt ut hans egna läkares expertutlåtande. Det är ju inte särskilt överraskande.

Det som jag främst reagerar på är tidsaspekten i ärendet. Myndigheterna har behövt mer än tre månader för att komma fram till sitt definitiva nej till dispens. Sedan begär Norrmejerier som en direkt följd av myndighetsbeslutet att den drabbade mjölkbonden skall agera inom fyra dagar!

Förmodligen hade han inte kunnat göra så mycket åt saken även om han fått tre månader på sig, men han hade i vart kunnat göra det som krävs på ett i många avseenden bättre sätt.

Det finns en annan aspekt på ärendet också, känns det som. Här tas större hänsyn till hur korna har det, när de inte får beta ute på sommaren, än vad som tas till bonden och hans livsverk. Det kan man tycka, även om lagen säger att kor skall få vara ute en bestämd tid under sommaren.

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.