Vad jag förstår

Åter till bemanningen av demensboendet i Vännäsby…

Det är många saker som jag förstår, när det gäller den här frågan, som t.ex.:

1. Ytterligare en anställd nattetid skulle kosta ett antal hundra tusen kronor – som inte finns

2. Vård- och omsorgsnämnden skulle nog vilja ha råd med ytterligare en anställd, men kommunstyrelse och kommunfullmäktige hade inte pengar för det

3. Man klarar sig med den bemanning som finns nu och slår sig till ro med det eftersom man ju har det som majoriteten har det (d.v.s. sex av tio i landet)

4. Det saknas en sann vilja, eller i vart fall förmåga, från politikerna att göra de prioriteringar som skulle behövas för att få loss de pengar som behövs

5. Jag förstår också hur lätt det är att blunda för de dementas behov jämfört med de "behov" som unga och friska företrädare för fotbollen uppvisar och argumenterar för.

Vad jag däremot inte förstår är att ledande politiker inte bryr sig om att kommentera frågan här på VK-bloggen, när så många av dem annars är så flitiga bloggare i alla möjliga ämnen.

 

En kommentar

  1. stefan

    Kalle svaret är lätt. Det finns för många lobbyister i regeringen som har 100% inflytande. Se bara dagens tidnings artikel om vindkraften och hur lurade folk blir av den. Tänk er att ett Engelskt vindkraftsföretag donerar stora summor pengar till IPCC. IPCC i sin tur säger: det företaget ska vi anlita för köp av vindkraft och inget annat. så när våran älskade stadsminister var på klimatmötet förra året skrev han under IPCC’s villkor om att det endast är X antal företag som får sälja vindkraft till svenska kommuner. våran röst har ingen makt… därför ska man rösta med plånboken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.