Välbetalda ”familjeskäl”

Jonas Rastad

Nu skall jag skriva något som få kommer att bry sig om utan bara konstatera att så tokigt har det blivit i vårt samhälle och så kommer det att förbli. Icke desto mindre lust har jag att skriva om det och då om inte annat för min egen skull.

Den nye landstingsdirektören, Jonas Rastad, har fått en lön så hög att många behöver arbeta flera månader för att nå upp till den lön han har för en enda månad. En undersköterska t.ex. torde behöva jobba bortåt fem månader för att tjäna de 120 000 kronor som han tjänar på en månad.

Men inte nog med det. Nu visar det sig att denne ytterst högavlönade person också skall ha betalt för sina resor till och från familjen i Uppsala. Alla kan lätt räkna ut vad det kommer att kosta, taxiresor och flyg inräknat.

Jag hoppas att han inte glömt att också begära ersättning för sitt dubbla boende. Men den kostnaden kommer troligen att drabba oss skattebetalare på annat sätt, d.v.s. genom den skattereduktion för hans del som det kommer att medföra.

Vårt socialdemokratiska landstingsråd, Peter Olofsson, säger enligt VK:

– Av familjeskäl kommer Jonas Rastad att veckopendla till Uppsala".

Som om en anställds privata beslut om att veckopendla med automatik också skulle medföra att landstinget skall stå kostnaden!

Skall vi nu ta det uttalandet som ett besked om att om det bara finns familjeskäl med i bilden, så kommer landstinget hädanefter att betala sina anställda veckopendlares resor mellan hem och bostad?

En kommentar

  1. Peggy Sjöström

    Jag har väldigt svårt att tro att Jonas Rastad är den enda personen i hela Sverige som skulle passa arbetet som landstingsdirektör.

    Jag har ytterligare svårt att tro att familjen ligger först i hans tankar när han sökte jobb! Han kunde säkert ha hittat lämlig anställning med lite längre lön eller färre förmån närmare hemstaden.

    Nej, gubben sökte utan tvekan den första arbetsgivaren som var för feg att inte godkänna hans orimliga villkor. Jag tycker personligt att detta beslut är ansvarslöst av landstinget med hänsyn till dess svåra ekonomi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.