Clogging

Dansgruppen utför en mycket stilenligt dans, trots att de av vad vi kan se är från Ungern eller Tjeckoslovakien. I slutet hoppar man rep, vilket dock inte tillhör cloggingen.

Så blev det klart till sist. Kul, även om vår planerade fredagspromenad fick stryka på foten. Hennes telefonsamtal men kontaktpersonen i Östersund tog för lång tid (och sedan känns det skönt att börja fredagsmyset redan nu).

Peggy har under en tid legat i "förhandlingar" med ABF i Östersund. Där vill man nämligen få henne som lärare/instruktör i något så ovanligt för svenska förhållanden som den amerikanska dansen clogging. I USA praktiserade hon den dansen och höll även "work shops" i clogging.

Första gången jag hörde henne berätta om clogging trodde jag att det var någon slaggs holländsk dans i träskor. Nu vet jag att den inte har någon koppling alls till träskor.

Dansen kan utföras på scen av en person, men också i större eller mindre grupper. De olika steg som ingår i den är en blandning av olika europeiska danser, som invandrarna hade med sig. Men även steg som ingick i de amerikanska indianernas danser kan urskiljas. Den rätta musiken som spelas till clogging är "American oldtime music".

Musiken kommer ett bluegrassband från Östersund att svara för.

Jag skall inte försöka beskriva dansen låter Youtubefilmen visa det.

Hur blir det med mig då, undrar kanske någon? Kommer jag att lämnas ensam hemma utan tillsyn? Nejdå, jag kommer att få följa med. Om inte annat så behövs en avlösare vid ratten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.