Skäms Kommunal!

I dagens VK kan man läsa om hur Landstingets som arbetsgivare låtit sina heltidsanställda arbeta oavlönade tre timmar mer varje vecka i 15 år, än vad deras avtal stadgar.

Av artikeln framgår inte, vem eller vilka det är som skall bära ansvaret för det. För mig står dock helt klart, att det måste vara ett ansvar som arbetsgivaren i första måste ta på sig. Att arbetsgivaren följer lagar och avtal är sedan en av fackets viktigaste uppgifter att bevaka.

Nu finns det verkligen skäl för Kommunal att skämmas. Först har man låtit detta bestå i så många år. Och sedan när VK hör av sig i ärendet, har man inte kurage nog att erkänna att det var maken till en av de anställda, som i höstashörde av sig till Kommunal och uppmärksammade dem på felet. Det samtalet startade hrela processen. I stället låter man påskina att felet upptäcktes på ett arbetsplatsmöte.

Just nu väljer jag att utgår från att alla uppgifter i VK-artikeln är riktiga, men skall givetvis ringa upp den ansvariga reportern och ställa några frågor i anledning av den.

Nu har jag i alla fall helt tappat både lust och motiv att få min fru att ansluta sig till facket. Jag återkommer i den frågan i ett annat blogginlägg.

En kommentar

  1. Peggy Sjöström

    Bra Kalle! Jag är frestad att kontakta den ansvariga reportern också eftersom hon INTE brydde sig om att ställa frågor till vi som är inblandade i frågan och inte ENS fackombudet här på jobbet!! Facket fick slå sig på bröstet hur mycket de ville i artikeln utan att vi här på jobbet hade möjligheten att berätta några faktum att facket ”glömde” att nämna. Därför blev artikeln väldigt ensidig med några fel. Synd!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.