Överbemanning på Sterilen

Bland alla högavlönade fanns också anställda med betydligt lägre löner, som dessutom till en del fick jobba gratis här på NUS

Det är svårt att helt lämna tankarna på landstingets gratisuttnyttjande av de anställda på NUS sterilavdelning. Här kommer en annan vinkling på frågan.

Enligt uppgift i VK:s artikel kommer de timmar som landstinget kunnat nyttja utan att betala för dem, inte att ersättas genom nyanställningar. De kunde användas för verksamheten bara så länge de anställda bjöd på dem utan kostnad för landstinget.

Den personalminskning som förändringen därmed för med sig utgör ca 7 %. Visserligen säger klinikchefen att man "får hitta på andra lösningar". Den enda lösning man då kan tänka sig torde vara att minska den arbetsmängd som den decimerade arbetsstyrkan i fortsättningen skall svara för. Något sådant är förstås inte möjligt.

Så till min egentliga poäng i sammanhanget. Om landstinget nu anser att man kan minska personalen med 7 %, måste väl det omvänt samtidigt betyda att man under 15 år slösat skattepengar på en lika stor överbemanning.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.