Stelbent byråkrati

Uppdraget som förvaltare har gett mig mycken nu kunskap inom områden som jag tidigare inte hade den blekaste aning om. I dag fick jag bevis för byråkratin inom Jordbrukesverket.

Med posten kom två tillsammans nära havkilotunga försändelser. De innehöll blanketten SAM 2011 samt två tunga handböcker. Blanketten består av 12 A4-sidor och används som ju "alla" vet av våra bönder, när skall söka diverse stöd till sina jordbruksföretag.

Min huvudman skall inte söka några sådana stöd i år och det av den enkla anledningen att han inte längre äger något jordbruk.

Som den vän av ordning, som jag ibland är, ringde jag Länsstyrelsen för att meddela detta, så att dylika handlingar inte längre skall behöva skickas ut till honom.

Där får jag veta att det inte går att stoppa dem och de kommer att skickas ut ett par år efter det att ett hemman har sålts.

Nog borde man väl ändå kunna be någon kunnig konsult att fixa till deras datasystem, så att det, på begäran från behörig person inom verket, slutar skicka ut onödiga försändelser, kan man väl tycka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.