Fel OCH rätt enligt landstinget

För att ge alla ännu bättre möjlighet att ta del av vårt landstings oklara hållning i arbetstidsfrågan på sterilenheten vid NUS, återkommer jag här med ett direktcitat från Kommunalarbetaren.

"I början av mars kommer också arbetstiden minskas från 40 till 37 timmar per vecka. Även där har det tidigare varit fel, menar man från personalens sida.
– Vi anser ju att vi har jobbat tre timmar för mycket varje vecka under de här åren. Nu återstår att se hur mycket vi får ut i ersättning. Men det måste vara arbetsgivarens skyldighet att reda ut det här. Vi ska inte behöva sitta och göra det, säger Elisabeth Pehrson, arbetsplatsombud vid enheten.

Enligt Peter Sjöstedt, verksamhetschef vid operationscentrum på NUS, stämmer det inte att personalen haft för långa arbetsveckor."

Och inte blir frågan tydligare, när jag hos redaktionen för Kommunalarbetaren får veta att Peter Sjöstedt sagt att årsarbetstiden, inte skall minskas utan bara den genomsnittliga veckoarbetstiden. Han måste med det mena att 52 x 37 är lika mycket som 52 x 40!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.