Bloggarstöd till VK-budget

Som jag förstått det finns ett klart samband med det antal individer som tar del av ett reklaminslag och priset för att få det spritt.

VK säljer annonsplats mellan de olika blogginläggen. Att VK när det görs kan redovisa det stora antalet besökare på bloggsidorna, måste göra det lättare att få annonsörer. Det måste säkert också göra det lättare att ta bra betalt för annonserna.

Enligt denna enkla logik är det väl inte helt fel att påstå att alla vi flitiga bloggare med våra gratisbidrag indirekt bidrar till VK:s ekonomi. Rätta mig, om jag har fel, som det brukar heta!

Naturligtvis är det bloggutrymme vi får att se som en förmån och inte något som vi har den minsta anledning eller tanke på att få betalt för mer än i ett enda avseende.

Jag tycker, att VK i görligaste mån borde försöka fånga upp och besvara/kommentera inlägg som rör kritik eller andra åsikter om just VK. Det skulle för mig ses som en slags "betalning" för den hjälp jag och alla andra ger till annonsförsäljningen.

Det är förstås svårt för VK att kommentera alla sådana inlägg, men så många torde det väl ändå inte vara. Säkert kan VK också lätt hitta dem i en automatisk sökning på "VK" i sitt datasystem.

Åtminstone något eller några av dem kanske skulle vara möjliga att kommentera. Vad säker VK om detta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.