Tsunamin i Japan

Bara en kort reflektion…

Hittills i dag har det mesta handlat om Sveriges stora fråga, nämligen vem som till sist kommer att bli vald till Socialdemokraternas ordförande. För många upplevs valberedningens förslag som rena katastrogfen för partiet.

Men vad har vi i vårt lugna och katastrofbefriade land egentligen att oroa oss över, när vi tänker på förstörelsen i Japan och all människoliv som tagits?

Och ännu en gång reser sig frågan i mitt inre: "Var har vi den allsmäktige Gud, som så många valt att sätta sin tillit till?" Jag skulle nu mycket lätt kunna hänge mig åt det som jag en gång lärt mig att inte göra, nämligen häda "vår" Gud. Jag avstår från det och behåller sådant i mina tankar bara, medveten om att det troligen också är "synd".

2 kommentarer

  1. Peggy Sjöström

    Gud, om Han eller Hon verkligen ens finns, har ingenting att göra med tsunamin och andra katastrofer och elände har på jorden.

    Jordklotet är inte som en radiostyrd leksak och vi människor är inte marionetter som Gud kan manipulera som Han (eller Hon) vill. Nej, Guds (eller kanske snarare naturens) gåva till människa är fri vilja och en tillräckligt stor hjärna för att välja sättet att vi vill leva, bete oss, bemöta andra och hantera situationer när ”shit happens”.

  2. Ingegerd

    Tack Peggy för din fina reflextion
    Det hemska som händer runt om oss, kanske får bli en väckarklocka till oss alla att inte ta allt för givet här i livet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.