Motvind

Lite medvind hade jag ändå!

Av och till torde väl alla känna av motvind i sina liv. Oftast är det lätt att förstå orsaken till det.

Nyss hemkommen från en 26 km lång cykeltur undrar jag nu över hur det kommer sig att jag kunde ha motvind i stort sett under hela turen.

Bäst att först förklara att jag inte cyklade hela tiden i EN riktning. Hade jag gjort det, skulle jag ju inte ha suttit här nu. Men det märkliga var att jag hela tiden hade motvind av varierande styrka. Endast under de sista två kilometrarna läng Brånsvägen kunde jag njuta av en avlastande medvind.

Då och då under färden försökte jag intala mig själv att det bara var fartvinden jag kände och inte en riktg motvind. Jag lyckades dock inget vidare med det, eftersom den fart jag höll inte riktigt motsvarade den "fartvind" som jag hela tiden fick kämpa emot.

Hur som helst känns det nu oerhört skönt. Det extraarbete som motvinden orsakade torde bara ha medfört en ökad kaloriförbrukning och en större motionseffekt.

En kommentar

  1. Peggy Sjöström

    Det är faktiskt ett mysterium hur det kan blåsas motvind i alla riktningarna! Trots motvinden kämpar jag emot att känna mig lite avis av din frihet som pensionär! Förresten, vilken gullig bild du har hittat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.