Nordmalingsröran

Det som händer i Nordmaling såsom det beskrivs i VK är knappast något som man som Socialdemokrat kan vara nöjd med.

Jag utgår från att VK trots sin borgerliga hemvist beskrivit det som händer och hittills hänt på ett korrekt sätt.

Dagens artikel som handlar om oklarheten om vem som nu är kommunchef vill jag nu kommentera. För mig är det helt obegripligt hur t.o.m. kommunchefen själv undrar över den frågan. För en gångs skull (?) borde han faktiskt lyssna till vad kommunalrådet säger, nämligen att han fortfarande ör kommunchef.

Många tycks tro, att de räcker att företrädare för majoriteten skriftligen sagt att man saknar förtroende för kommunchefen och inte vill ha honom kvar som komunchef. I och med det betraktas han av dessa också som fomellt uppsagd, vilket han definitivt inte är.

Formellt är han inte uppsagd förrän också kommunstyrelsen fattat beslut om det. Fram till dess ÄR han alltså kommunchef och vem vet kanske kommer också en uppsägningstid att gälla därefter.

Kommunchefen ser sig inte längre som chef och tänker inte attestera några fakturor (är det f.ö. allt som ingår i hans välbetalda jobb?). En vän av ordning har därför anledning att fråga sig om han ändå skall ha betalt som kommunchef, när han vägrar utföra sina arbetsuppgifter.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.