Riedels kritik

Om Riedels kritik av Svenska kyrkans engagemang för de hårdast drabbade av Moderaternas sjukförsäkringsreform finns mycket att säga.

Först och främst måste det kännas tungt för honom, som dessutom både är kristen och medlem i kyrkan, att ta emot kritik från det hållet för de mest inhumana delarna i sjukförsäkringsreformen. Normalt torde han väl betrakta det som kommer från kyrkohåll som odiskutabla sanningar.

Jag undrar vad han skulle ha sagt om kyrkans kritik i stället hade varit inriktat på något mindre lyckat som kommit från vänsterhåll. Skulle han då ha varit lika upprörd över kyrkans inblandning i en "partipolitisk fråga"? Ett exempel skulle kunna vara det även för mig helt oacceptabla att LO-medlemmars fackavgifter till en del går som stöd till Socialdemokraterna.

Edward Riedel sa sig en gång vara "besviken" på något som jag hade skrivit i ett blogginlägg, "jag som han annars ändå tyckte var ganska vettig".

Nu tycket jag precis detsamma om Edward Riedel. De välfungerande skygglappar, som också den Moderaten har för sina ögon, gör honom immun för kritik som är så uppenbar för alla utan sådana.

En kommentar

  1. Krister Klermalm

    Bättre en sen kommentar än en aldrig. *ler*
    Bättre kortfattat inlägg och med anna vinkel ifrån om hans utalande kring detta än jag gjorde. Kunn inte säg det bättre.
    Din får mig att tänka på det här om att städa på sin egen gård om den inte ser bra ut och kritiksera grannens oklippa gräsmatta. Så länge det inte berör hans egna partis politik eller egna uttal hävs det ut om vad andra inte gör eller vad dem andra gör samtidigt blunda för sin egna handlingar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.