En naturupplevelse

 

Så såg den ut, informationstavlan vid Sarret´s Narure Centrum

Det blev verkligen en superlyckad motionsrunda i dag. Först cykel till naturcentrumets och sedan över en timmes vandring kors och tvärs bland all de vandringsleder som erbjöds.

Lederna var väl uppmärkta och gick i varierande natur, allt från ganska torra områden till fuktiga och skuggade områden längs en bäck. Faunan erbjöd inte mycket att skriva om. Vi hörde ett antal grodor eller paddor men såg inga andra "djur" än en mygg och några fjärlilar.

Floran hade dock mer att visa med ett otal av för oss helt okända träd och örter, många i blom.

På ett ställe han någon betalat för ett enormt bygge, som gjorde det möjligt att nästan titta ner på trädtopparna. Det kunde man säkert den gång bygget anlades, men nu träden växt sig högre.

Jag ber att få återkomma för att visa några av blommor vi såg om än bilderna inte blev så särskilt lyckade.

När återkom till utgångspunkten, möttes vi av själva ste chefen för anläggningen. Han hade sett den svenska flaggan på min cykel, och det gjorde honom så nyfiken. Det var en mycket trevlig man som berättade en del om hela projektet. Dessutom gav han mig namnet på en av de märkliga blommor vi såg under vårs vandring. Det märkliga med den var inte bara själva placeringen av blomman utan också den omständigheten att dess bär först var giftiga och sedan kunde användas för att göra marmelad.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.