Michigansk mjölk

Från de här korna, hemmahörande i Strand, Vännäs, kommer i vart fall inte mjölken till oss här i Michigan.

En bloggvän hemma i Vännäs påminde mig om mitt löfte att ta reda på varifrån den mjölk kommer som kan köpa här i Michigan. Påminnelsen behövdes.

Nu har jag skrivit till det stora distributionsföretaget Country Fresh och ställt frågan till dem. På deras hemsida fann jag nedanstående information om kon och mjölken. Det mesta är knappt någon nyhet, ens för en ickebonde i Brån, men ändå kanske av intresse att läsa. Kanske innehåller informationen litet för mycket ickedekadiska sorter för att vara riktigt förståelig…

The average cow produces about 8,450 quarts of milk per year; about 6.2 gallons a day or 90 glasses

  • Cows have an amazing sense of smell — they can smell something up to 6 miles away
  • The average dairy cow weighs about 1,400 lbs
  • Milk contains casein, a protein that cleanses burning taste buds after eating hot, spicy foods
  • Cows drink 35 gallons of water a day — the equivalent of a bathtub full of water
  • Most cows produce more milk when they listen to music
  • It takes about 350 squirts for each gallon of milk from a cow
  • Milk products contain high quality proteins.
  • Milk also contains the following nutrients: calcium, phosphorus, magnesium, and potassium.
  • Milk is also a significant source of riboflavin (vitamin B2) which helps promote healthy skin and eyes, as well as vitamins A and D.
  • In adults, a calcium deficiency, along with other factors may result in bone deterioration called osteoporosis. The recommendations for calcium are 1,000 milligrams for adults, 1,300 milligrams per day for adolescents, 500-800 milligrams per day for young children and 1,200 milligrams per day for adults over 51 years of age.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.