Smått lurade

I barcelona liksom som i alla (?) större städer kan man köpa speciella kort som ger rabatt på olika ställen och låter en åka "fritt" med olika transportmedel.

Vi köpte ett Barcelonakort för sex dagar. Där fanns mängder av rabatterbjudanden, som alla såg lockande ut. Det första stället som vi besökte angavs vara "free". Men när vi frågade efter priset UTAN Barcelonakort, så fick vi veta att det var gratis för alla.

Så här i efterhand inser vi att det hade varit totalt omöjligt att nyttja all rabatterbjudanden under dessa våra första sex dagar, knappast ens om vi hade varit igång dygnens alla timmar.

Det märkliga var, att även EFTER dessa sex dagar, kunde vi nyttja rabatten på vissa ställen. Andra krävde att få se Barcelonakorten, som vi hade slängt eftersom de ju hade gått ut.

På en del ställen var pensionärsrabatten bättre än den som Barcelonakortet gav!

Bäst av allt var det dock att kunna använda kortet under alla våra resor med tunnelbanan. Nu vet vi dock att vi hade kunnat köpa biljetter dit som också hade räckt i flera dagar. Det skulle ha blivit billigare.

Vårt nästa besök i någon stad med kort liknande Barcelonakortet blir nog ett besök utan den stadens motsvarighet till Barcelonakortet.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.