Vännäsfullmäktige ointressant!

I Vännäs har en debatt inletts angående frågan om olämpligheten att förlägga fullmäktiges sammanträden
i lokaler som några väljer kalla "religiösa".

Kommunstyrelseledamoten Andreas Jansson har redan under författande av en motion i ämnet offentliggjort innehållet i den. Jag uppfattar Andreas som en klok ung man och det kommer jag nog även att göra fortsättningsvis, trots att jag inte gillar hans tankegångar i den här frågan.

Vad jag tycker är en betydligt viktigare fråga är frågan om hur politikerna skall öka allmänhetens intresse för fullmäktiges sammanträden. Om lokalen som väljs är eller har varit avsedd för religiösa ändamål, tror jag helt saknar betydelse för antalet åhörare.

Det samma gäller om sammanträdena hålls ute i någon av våra större byar. På de sammanträdena kommer det få åhörare. Det samma gäller när sammanträdena hålls i Medborgarhusets stora lokal för ändamålet. Kan det då bero på att man där tidigare utövade syndfull pardans?

Jag tror alltså att Andreas är helt fel ute och förväntar mig att hans partiorganisation kommer att tycka detsamma. Motionera i stället med förslag om att göra sammanträdena i kommunens högsta beslutande organ mera intressanta för allmänheten!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.