Vännäsköttbullarna

De snålt tilltagna köttbullsportionerna på kommunens äldreboenden har uppmärksammats av kommunens andre kommunalråd, Ulf Eriksson. Mycket har sedan skrivits och sagts i ämnet.

Möjligen har jag inte helt hängt med i frågan, eftersom jag på en viktig punkt inte förstått anledningen till den obegripligt snålt tilltagna köttbullsransonen.

Ingick det i Vängårdens kalkyl, när stället gav sitt pris för matleveranserna och med det kunde konkurrera ut Hotel Vännäs?

Är det hela i stället en följd av mera teoretiskt "kostvetenskapliga" överväganden som någon välutbildad dietist gjort?

"Den gamla måste gå hungriga från bordet", har det sagts, men nog har väl ändå mer än köttbullar serverats?

Jag erinrar mig nu vad min mamma en gång i tiden sa, när vi inte tyckte att vi fick nog med kött eller annat sovel tillmåltiderna. Hon påminde oss om att vi "ju int’ skull äta oss mätt på sövle". Med det vill jag förstås inte ha sagt att man på äldreboende borde nöja sig med 1½ köttbulle utan äta sig mätt på annat.

Men som sagt – vad är egentligen skälet  till de små köttbullsransonerna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.