Fotoförbudet och politikerna

I ett par inlägg har jag ställt frågan i vad mån Rastad har politikerna med sig i frågan om fotoförbudet. Svar på den frågan har hittills saknats i VK:s rapportering.

I går ringde jag VK och undrade varför man inte tagit reda på vad politikerna tycker. Nu inbillar jag mig att det samtalet är orsaken till att man i dag till sist skriver om politikernas inställning.

Tydligen finns det inget politiskt beslut som stödjer Rastads fotoförbud. Av VK:s artikel kan man tydligt utläsa, att politikerna inte anser att det är en fråga som skall behandlas politiskt – inte än åtminstonde tycker Olle Edblom, som är Centerpartiets gruppledare.

Att ett beslut om fotoförbud, som enligt en samlad mediauppfattning alllvarligt hindrar våra olika media att via reportage granska en så viktig offentligverksamhet som sjuvården, inte skulle vara av politisk dignitet är märkligt. Om den nu är av en så stor betydelse för media, borde den tveklöst vara politiskt förankrad.

Artikeln är märklig på ett sätt. I den finns en bild av Peter Olofsson (S). Han i sin egenskap av företrädare för majoriteten har inte getts tillfälle att ge sin syn på förbudet. Av artikeln framgår bara att en annan landstingspolitiker ställt fyra frågor till honom, varav en är just den om ärendet skall behandlas politiskt!

Okritiska läsare av artikeln drar troligen automatisk den slutsatsen att fotoförbudet är sanktionerat av Socialdemokraterna. Och det är det kanske också. VK-artikeln ger inget svar på den för många så viktiga frågan.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.