Ett annorlunda pubbesök

I går kväll hade jag förmånen att få besöka en synnerligen annorlunda pub. Anledningen till det var att jag som så ofta som möjligt vill vara med, där det irländska umebandet O’Grejdi Nua spelar.

Hur skiljde sig nu denna pub från andra pubar i Umeå? För det första var genomsnittsåldern på gästerna rekordartad hög. Minst hälften av dem satt i sina rullstolar. Priset på de drycker som serverades låg långt under vad man är van på en pub. Sortimentet var förstås jämförelsevis begränsat, men där fanns både vin, öl, whisky, Bailey’s och kaffe.

En annan skillnad var att här tycktes gästerna dricka mer måttligt av de drycker som erbjöds. De föreföll i stället vara mer intresserade av den musik och sång som det uppträdande bandet bjöd på.

Felet med den här puben är bara att den inte har öppet så ofta och att andra än de som tillhör det s.k. slutna sällskap som de boende och deras anhöriga utgjorde inte fick köpa och förtära annat än kaffe och läsk.

Pubkvällen hade anordnats på Tegs äldrecenter. Tänk om fler äldreboenden kunde ta efter! Helt klart skulle det uppskattas av de boende.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.