Flygpriserna

Hittills har jag inte förstått de ofta väldigt stora skillnaderna i priset för en flygbiljett. Det jag upptäckt i dag kan vara värt att berätta.

Vi planerar nu som bäst vår kommande USA-resa. Länge har vi flugit med American Airlines och det har bl.a. gett mig en fri resa och även Peggy en. Eftersom jag nu samlat så många miles hos American att jag närmar mig gränsen för ytterligare en fri resa, gjorde jag häromdagen en snabbkoll på vad en billjett nu skulle kosta Stockholm-Chicago.

Vår tanke var att fortsätta med American. Men i dag fick jag ett tips från sonen Anders om att SAS nu flyger billigt till USA. En snabbutredning i dag på morgonen gav följande resultat:

Stockholm – Chicago med American Airlines: 12 800 kronor

Samma resa med SAS                              :   8 940 kronor

Om vi flyger med American tillkommer så ca 2 000 för flyget Umeå-Stockholm, d.v.s. hela flygresan Umeå-Chicago kostar då ca 14 800.

Med SAS flyger vi hela vägen Umeå-Chicago för endast 11 900. Allt talar för att vi nu kommer att "göra slut" med American Airline och därmed spara ca 2 900 kronor.

Alla våra bonusmil med American Airlines förlorar vi, om vi inte flyger med American även nästa år. Men det kommer vi att göra. Tack vare ett smart förslag från Peggy kommer vi att nästa år göra vår s.k. sidetrip med flyg inom USA och alltså inte med bli som vi hittills gjort.

Tack för tipset om SAS, Anders!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.