Tre minuter…

Förseningarna med buss och tåg från Umeå fortsätter. Man får nästan intrycket, att busstidstabellerna skrevs först på nyårsnatten, för att sedan gälla fr.o.m. nyårsdagen. Bråttom tycks man i vart fall ha haft.

När jag den 3 januari försökte ta reda på var bussen som skulle passera här i Brån var så försenad, hamnade jag till sist hos bussbolagets ledningscentral i Umeå. Där bemöttes jag mycket vänligt och professionellt.

Efter en stunds samtal, kom vi att tala om vart ansvaret för tidtabellen ligger. Det gör den hos Länstrafiken fick jag då vet och alltså inte hos KR Buss AB.

Vad gäller bussfärden mellan Vännäsby Centrum, som f.ö. märkligt nog anses vara vid Vännäsby skola, så skall den enligt Länstrafiken ta endast tre (3) minuter! Under vägen dit finns en hållplats, men även om bussen inte behöver stanna där, är det i det närmaste omöjligt att köra sträckan på tre minuter.

Det här är bara ETT exempel på ett mindre lyckat arbete, som Länstrafiken är ansvarig för och troligen är den viktigaste anledningen till att allt fungerar så illa.

Nu ser det i alla ut som om busslinjen förbi Brån fungerar, även om bussresan vid vissa tider tar längre tid än före ändringen. På andra sidan älven fungerar det inte som bekant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.