Annorlunda kyrkogård

För eller senare hamnar vi på en kyrkogård (!) under våra resor utomlands. Så blev det också under vår vistelse i Venedig över påsk.

Den här kyrkogården var mycket olik de vi tidigare besökt. Den var enormt stor och upptog i stort sett hela den lilla ön San Michele, som man passerar om man åker ut till Mureno, ön som är mest känd för sin glastillverkning.

Det mest märkliga med den var det sätt som de avlidnas aska förvaras och att varje sådant "fack" var försett med den avlidnes bild. Liknande arrangemang har vi sett på annat håll men inte i sådan dominerade omfattnig som här.

En inte särskilt vacker grav efter en så berömd kompositör.

"Vanliga" gravar fanns också och i en av dem är Igor Stravinsky begravd. Här ligger han trots att han ju är född i Ryssland och sedan varit verksam i Frankrike och USA. Anledning till att han ligger just här är att en berömd balett (Ballets Russes) så ofta använde sig av hans musik. Detta berättade en australiensk musiklärare och kompositör för oss, som liksom vi fotograferade graven trots att fotoförbud förelåg. Balettens koppling till Venedig uppfattade vi dessvärre inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.